top of page
hermes-rivera-aK6WGqxyHFw-unsplash.jpg

Vin- øl- og

aperitifsmaking

Lære mer om vin? Vi arrangerer vinkurs og vinsmaking

Vinverden kan være en jungel, og ofte så kan det være en utfordring å finne riktig vin til maten. Gjennom en kveld med vinsmaking hos oss, får du gode tips som sikrer vinvalget til et godt måltid. Vi arrangerer flere typer vinkurs, både for dere som ønsker å starte med det grunnleggende i vinens verden, og dere som og dere som ønsker et dypdykk. Nivået for kurset bestemmer vi sammen med dere. Vi og våre leverandører deler vår kunnskap om vinens smaker og aroma, og forteller om ord og utrykk og også druetyper på tvers av land og vinstiler. Dette er faktorer vi tar hensyn til når vi velger vin til mat. Etter kurset serverer vi gjerne et godt måltid, og selvfølgelig med et godt vinvalg til.

 

Kontakt oss for priser og mer info

Ølkurs med smaking av ulike ølsorter

«Ølet skal signes til takk for Kristus og Sankta Maria, til godt år og fred. Om noen ikke brygger til den tid, skal han bøte 3 øre til biskopen».

Gulatingsloven la strenge bestemmelser for ølbrygging… med andre ord; øl var et viktig produkt også den gang! Øl var og er et viktig produkt, og har lange tradisjoner. Vi forteller gjerne om dette. Vi tar for oss ølets historie, hvordan smake på øl, øl og mat og hvordan ingredienser og bryggeprosessen påvirker ølets karakter.

 

Kurset inkluderer smaking av flere ølsorter. Etter kurset serverer vi gjerne et godt måltid hvor øl har vært med i menyproduksjonen – selvfølgelig med godt øl til.

 

Kontakt oss for priser og mer info

Aperitiffsmaking –en av våre bestselgere!

Før et måltid er det ofte godt med en aperitiff som kan trigge smaksløkene. Igjennom flere sesonger, har vår Aperitiffsmaking vært en bestselger. Før et måltid er det en fin gest å servere en aperitiff. Type aperitiff avhenger litt av temaet for måtlidet, men dette kan være musserende vin, sherry, en liten cocktail og mange andre varianter. Vi gir deg en reise igjennom ulike aperitiffer og deres historie. Sammen med hver apertiff serverer vi en amuse bouche – en ganefryd som får fram det beste i aperitiffen. Underveis smaker vi, både med og uten «noko attått».

Kontakt oss for priser og mer info

Sertifisert vertskap

Vi er stolte av å være sertifisert vertskap i forbindelse med European Region of Gastronomy 2022!

bottom of page